Ένα εργαστήριο που οργανώνει η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς
Το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών προχωρούν σε συνεργασία με στόχο την έρευνα και την εικαστική δημιουργία με αφορμή τη θεματική του κάθε Μουσείου.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς οργανώνει και διαχειρίζεται ένα δίκτυο θεματικών μουσείων που μελετά, διασώζει και προβάλλει την ελληνική κληρονομιά και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας. Τα μουσεία αυτά αποτελούν πρότυπα για τη μέθοδο δημιουργίας μουσείων προβάλλοντας σε κάθε περίπτωση τον ειδικό χαρακτήρα της παραγωγής της περιοχής όπου βρίσκονται.
Το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών λειτουργεί από το 1997 και στόχος του είναι να συμβάλλει στην αποτελεσματική σύνδεση φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας και την εξοικείωσή τους με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την παρουσίαση και προώθηση του καλλιτεχνικού τους έργου. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σχετικά με το σχεδιασμό περαιτέρω σπουδών των φοιτητών, καθώς και εξατομικευμένη εκπαίδευση ΑΜΕΑ.
Η συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζεται με την πραγματοποίηση εργαστηρίου και έκθεσης εικαστικών έργων στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το Μουσείο, που στοχεύει στην οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής, αναδεικνύει ζητήματα που σχετίζονται με την αλληλεξάρτηση φύσης, άνθρωπου και περιβάλλοντος αλλά και τους τρόπους «συνύπαρξής» τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Αυτός είναι και ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η θεματική τόσο του εργαστηρίου όσο και της έκθεσης έργων.
Τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας των φοιτητών και τα έργα που προέκυψαν θα παρουσιαστούν από τις 16 Μαρτίου ως τις 22 Απριλίου του 2012 στο Μουσείο Στυμφαλίας.
Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 18 φοιτητές από τα Α΄, Δ’ και Στ΄ Εργαστήρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, καθώς και του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ.
Οι συμμετέχοντες σπουδαστές είναι:
Στέλιος Κοντζαμανώγλης, Καρολίνα Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Ψυχάρη, Αικατερίνη Κατάκη, Μαρία-Κυβέλη Μαυροκορδοπούλου, Rilene Μαρκοπούλου, Ηλίας Πολυχρονιάδης, Μαριλένα Αλιγιζάκη, Κατερίνα Ανδρουλάκη, Νικόλαος Σταθόπουλος, Παναγιώτης Γκρίτζος, Μαίρη Θηβαίου, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Χατζηπαναγής, Αντωνία Κονταξή, Βασίλης Γκούμας.
Το συντονισμό και την εποπτεία της ομάδας των φοιτητών είχαν οι καθηγητές της ΑΣΚΤ: Τιτίκα Σάλλα, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Μανουσάκης και Βασίλης Βλασταράς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 13:00.
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Τηλ.: 27470 22296
ΤΚ 20016, Στυμφαλία
www.piop.gr
Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΚΤ
Πατησίων 42, 105 82, Αθήνα
210.3897159 /elenakar@asfa.gr
www.asfa.gr